Útdíj fizetés -- felmondták a szerződést az egyik beszedési partnerrel

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) felmondta szerződését a GSM Protect Kft.-vel kedden, a társaság ügyfelei november 17-étől csak viszonylati jegy vásárlásával, vagy egy másik bevallási közreműködőn keresztül tudnak úthasználatot bevallani - hívta fel a figyelmet a NÚSZ szerdán.

A tájékoztatás szerint az útdíjfizetési szolgáltató a 2013. június 13-án létrejött megállapodás megszüntetését rendes felmondással, 30 napos hatállyal kezdeményezte.

Az általános szerződési feltételek szerint a GSM Protect a szerződés felmondásától számítva 30 napon át köteles az ügyfelei részére biztosítani az útdíjbevalláshoz kapcsolódó adatszolgáltatást - közölte a NÚSZ. A szolgáltató felhívta a GSM Protect ügyfeleinek figyelmét, hogy a NÚSZ és a társaság közötti egyedi szerződés november 17-én megszűnik.

Az MTI-nek a felmondás okát tudakoló kérdésére a NÚSZ azt közölte: az általános szerződési feltételekben meghatározott rendes felmondás lehetőségével éltek.

Írásos válaszuk szerint a NÚSZ Zrt.-nek a GSM Protect Kft.-n kívül 22 másik bevallási közreműködő partnere van.

Az érintett fuvarozó vállalkozások az auditált bevallási közreműködők listáját a www.nemzetiutdij.hu, valamint a www.hu-go.hu weboldalon megtalálják.