Terefere Eperjes Károllyal a Művész Kávéházban

Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lesz Békéscsabán, a Terefere a Művész Kávéházban beszélgetős sorozat következő vendége, február 10-én, 17 órakor.

 

Eperjes Károly 1980-tól tagja volt olyan jeles színházak társulatainak, mint a kaposvári Csiky Gergely Színház, Budapesten a Nemzeti Színház, a Katona József Színház, a Radnóti Színpad, a Művész Színház, a Thália Színház. 1998 óta, majd a 2012-ig tartó, Új Színházhoz való részleges kötődés után, szabadúszóként tevékenykedik; emellett a Magyar Színház művészeti tanácsadója. A Kaposvári Egyetem Művészeti Karán osztályvezető tanár. Eperjes Károly, Kossuth-díjas színművész állítja színpadra a Békéscsabai Jókai Színházban Schiller Ármány és szerelem című művét.

 

A világirodalom egyik legkiemelkedőbb művét, a Békéscsabai Jókai Színházban, a Veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban Eperjes Károly rendezésében láthatják a színházrajongók.

Az évad egyik legjelentősebb bemutatójának olvasópróbái már megkezdődtek. Sok teátrum veszi elő időről időre Friedrich Schiller Ármány és szerelem című drámáját, talán azért, mert a művel a szerző a ma embere számára is felfedi azokat az alapvető értékeket, amelyeket semmilyen körülmény között nem szabad feladni.

 

Egy klasszikussá nemesedett mű a Sturm und Drang szenvedélyes időszakából. Két fiatal tragédiával végződő legendás története - ahogy a cím is elárulja - szerelemmel, ármánnyal fűszerezve. Schiller fiatalkori drámája méltán vívott ki magának világszerte elismerést és népszerűséget - feltételezhetően ez a szerző legtöbbször színpadon előadott munkája.

 

Erről is, és még sok minden másról lehet Eperjes Károlyt kérdezni február 10-én, 17 órakor a Művész Kávéházban.

 

Békéscsabai Jókai Színház

Békéscsaba, Andrássy út 1-3.

 

www.jokaiszinhaz.hu

www.facebook.com/jokaiszinhaz.bekescsaba

 

Lantai József