2017. február 17-én, Schubert Péter tervezőgrafikus 70kedés című kiállítása nyílik a Pécsi Galériában

Főképpen alkalmazott grafikai anyagot állít ki, ami felöleli az elmúlt negyvenöt év fontosabb állomásait. A tárlatot Pinczehelyi Sándor nyitja meg.

 

Schubert Péter Tótfalusi-díjas tipográfus, grafikus villányi származású, Pécsett született 1946-ban, s itt végezte iskoláit is. A Művészeti Gimnáziumban érettségizett, majd a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán kapott üzemmérnöki diplomát.

 

Szekszárdon és Budapesten a nyomdaiparban dolgozott 1971-től. Közel két évtizedig tagja volt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tipográfus-képzője felvételi- és vizsgabizottságának. Ugyanitt több éven át tanított 2015-ig. Jelenleg a Metropolitan Egyetem tipográfusainak képzésében vesz részt.

 

A kiállításon csomagolóanyag grafikák, logók, emblémák, címerek, könyvek, meghívók, prospektusok, címkék, oklevelek, plakátok, CD-borító- és koronggrafikák, újság- és folyóiratfejlécek, katalógusok, fotók és még sokféle grafikai munka szerepel.

 

A kiállítás címe 70kedés. Ezt az anyagot Schubert Péter 70. születésnapjára gyűjtötte össze, ez az apropó adta a tárlat címét.

 

2017. február 17. (péntek) 17.00 - megnyitó

Pécsi Galéria

Pécs, Széchenyi tér

 

http://www.pecsigaleria.hu

 

Lantai József