UTAZÁS 2017 – fókuszban Oroszország

Idén március 2-5. között rendezik meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban az idén 40. születésnapját ünneplő Utazás Kiállítást. Az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléjének külföldi díszvendége Oroszország, a belföldi az idén Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendező Győr, a kiemelt úti cél pedig a Kanári-szigetek lesz. A HUNGEXPO évről-évre igyekszik megújítani kiállításait, így az évtizedek óta sikeres Utazás Kiállítást is. A folyamatosan változó, bővülő program kínálat mellett ettől az évtől kezdve sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a külföldi díszvendégre. „Szeretnék azt az illúziót nyújtani a látogatóknak, mintha valóban az adott országban, ezúttal Oroszországban járnának - mondja Ganczer Gábor, a HUNGEXPO vezérigazgatója. - Ezt az érzést erősíti a kiállítás pavilonjának elrendezése is: az odaérkezőket a moszkvai Vörös tér látványa és szamovárban főzött tea fogadja".

Oroszország nemcsak mint turisztikai cél lesz a kiállítás fókuszában. A szakmai programok egy része is e köré épül. Az Utazás kiállítás második napján, pénteken turisztikai konferenciát rendeznek Oroszországról. Emellett a részvevők külön előadást hallhatnak majd a Budapest-Szentpétervár közötti folyami hajózásról, bemutatkoznak a különböző orosz desztinációk, illetve azok a magyar célpontok, ahol kifejezetten az orosz utazók fogadására specializálódtak. A nemzetközi szintű sportesemények kapcsán esettanulmány formájában tájékozódhatnak az érdeklődők az oroszországi labdarúgó-világbajnokság turisztikai vonatkozásairól.

Találkozik a szakma

Az Utazás Kiállítás hagyományosan helyet ad szakmai eszmecseréknek, konferenciáknak. Az orosz témák mellett ezúttal kétszer fél napos konferenciasorozat dolgozza fel a turisztika legaktuálisabb kérdéseit. A rendezvény nyitónapján, március 2-án Dr. Somogyi Zoltán (UNWTO) trendriportjával indul a szakmai program, amely a nemzetközi kitekintés mellett kiemelten foglalkozik majd a turizmus biztonságának kérdésével. A Tunéziai Turisztikai Hivatal képviselői beszámolnak a terrorfenyegetettséggel kapcsolatos tapasztalatokról és Tunéziáról mint desztináció jövőbeli lehetőségeiről. Az első nap zárásaként a nemzetközi sportesemények turizmusra gyakorolt hatásairól lesz szó, különös tekintettel a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, a budapesti FINA és a 2024-es olimpiai pályázatra.

Március 3-án az egészségturizmus lesz a szakmai tanácskozások középpontjában. Folytatódik a tavaly megkezdett Turisztikai Csúcstalálkozó sorozat a KKVHáz szervezésében. Ezzel párhuzamosan számos szekció előadáson vehetnek részt az érdeklődők a többi között olyan aktuális témákat feldolgozva, mint a turizmuson belül kialakult munkaerőhiány vagy a meleg turizmus.

Kalandok - mindenhol, minden időben

„A felfedező benned van. Mi csak ihletet adunk neked." - szól az Utazás kiállítás idei szlogenje. Az inspiráció jegyében mutatkozik be kiemelt úti célként a Kanári-szigetek. (A legszerencsésebb látogatók a kiállítás nyereményjátékán két fős all-inclusive kanári-szigeteki utazást nyerhetnek.)

Aki a belföldi kalandokat részesíti előnyben, annak az idei belföldi díszvendéget, Győrt ajánlja az Utazás kiállítás. A Kisalföld fővárosa rendezi 2017-ben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, a kiállításon bemutatkoznak a kiemelkedő sportesemény helyszínei. A győri standba olvad be, mégis kiemelkedik onnan az idei rendezvény kulturális díszvendége, Pannonhalma. A látogatók információt kaphatnak a Világörökség részét képező Bencés Főapátságról, annak borairól és más kulináris és kulturális élvezetiről.

A kiállításra utazóknak ezúttal is 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-Start. A belépőjegy megvásárolható OTP SZÉP kártyával és 50% belépőjegy kedvezményre jogosít a Hungary Card felmutatása. www.utazas.hungexpo.hu 

Bodrog Beáta