Casanova

Negyedszázados érettségi találkozó. Vadvacsora és néhány pohár olasz rizling elfogyasztása után együtt indultam haza Casanovával. Ragadvány nevét még a gimnáziumban kapta. Magas, kisportolt, jóképű és ami fő, nagyon szórakoztató kamasz volt, minden lányt meghódított, akit csak akart.

   - Te Kaszi, benőtt már a fejed lágya? Vagy még mindig szédíted a lányokat, asszonyokat?

   - Hát ami azt illeti........igen. Tudod, én gyárilag ilyen vagyok, nem is nősültem meg, nem való nekem a házasság, élem világomat.

   - Tudod, mi jutott eszembe? Meséld el egyik izgalmas kalandodat. Én gyárilag monogám vagyok, boldog házasságban élek. De azért kíváncsi lehetek, nemde?

   - Figyelj, elmondok egy igaz történetet. Csilla.......

   - Az osztálytársunk, az a magas szőke?

   - Dehogy, ez már a harmadik Csilla az életemben. Szóval megint szerelmes lettem és úgy tűnt, a bombázónak sincs ellenére egy kis kalandozás. De akadt egy nagy bökkenő. A féltékeny udvarlója. Ezt még kibírtam volna, de elsőosztályú bokszoló volt. Addigi negyven mérkőzése közül harmincötször győzött, ebből huszonnégyet k.o.-val. Képzelheted mekkora volt a kockázat.

   - Én már rég abbahagytam volna az egészet.

   - Persze, de Csilla átkozottul csinos volt. Ha láttad volna........ De közbeszólt a szerencse. Minden másnap találkoztunk a plázában. Mert főzött is a drága. Aztán jött a forró nyár, rendszeresen kijárt a bokszolójával a strandra, Ha láttad volna fürdőruhában.......... Egy szó, mint száz, ördögi tervet eszeltem. ki.

   - Mit csináltál, te gazfickó?

   - A bokszolónak külön szekrénye volt a sportolók öltözőjében. Én pedig bérletet vettem a strandon lévő, fából épített kabinsoron a 31-es és 32-es kabinra. Az egyiket átadtam Csillának, aki örömmel közölte udvarlójával, hogy bérlete van. Néhány nap múlva bementem a strandra és a 32-es kabin faléceiből négynek kilazítottam a csavarját. Elérkezett a vasárnap. Csilláék is strandra mentek, Mire szerelmem a kabinjába ért, már nem voltak helyükön az elválasztó lécek. Ha láttad volna mi történt.............Egy szó, mint száz, így telt el a strandszezon.

   - Csak hápogni tudok leleményességeden. Gratulálok.

   - Gondolom a bokszoló azóta is törheti a fejét azon, miért került Csillának négyszer annyi idő a fürdőruhába való átöltözéshez, mint a ruhájába törtnő visszaöltözéshez.

   - Nagy kópé vagy Kaszi.

   - Hát ez van. De azért az életem nem fenékig tejfel. Most speciel megyek haza és nézem egyedül szép kis lakásom négy falát.

Láng Róbert