Bábszínházi Világnap - A magyar bábosok határtalan ünnepe

Nyílt próba a Budapest Bábszínházban. A Bábszínházi világnap alkalmából, március 21-én ismét lehetőséget kapnak a nézők arra, hogy egy nyílt próba keretében betekintsenek a kulisszák mögé.

 

Az évadnyitó Színházak éjszakáján hagyományosan legnépszerűbb programjaik a kulisszajárás és a nyílt próba, amelyek keretében a közönség ízelítőt kaphat abból, mennyiben más, mennyivel különlegesebb, és technikailag mennyivel nehezebb egy bábelőadás létrehozása.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Bábszínházi világnap alkalmából március 21-én (kedden) 19 és 20 óra között a Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködésben készülő Holle anyó próbáin vehetnek részt az érdeklődők. Az előadás látványa igazán különleges: a történet két világához két technikát, marionett- és vajangbábokat választott a rendező, Kuthy Ágnes, és a tervező, Hoffer Károly.

 

A nyílt próba ingyenes!

Regisztrálni március 20. 20 óráig az info@budapest-babszinhaz.hu címen lehet.

 

A Budapest Bábszínház programjai a világnapon:

 

Hoffer Károly színész-tervező-rendező és Végvári Viktória színházpedagógus a Madách és a Vörösmarty Gimnáziumba látogat el egy különleges Beckett-etűddel. A frissen kitüntetett Tatai Zsolt jóvoltából Vitéz László a Napsugár Bábszínház bábos drámaíróversenyről szóló sajtótájékoztatóján vendégeskedik a Fővárosi Nagycirkuszban, a világhírű magyar mesehős pedig a délután folyamán a várban is elpáholja az ördögöt.

 

16 órakor a BKV M2 metrópótló hajóját a Batthyány téren kalózok szállják meg.

 

17 órakor és 17.30-kor Bábklasszikusok az Operában címmel láthatók Chopin- és Kodály-művekre készült etűdök az Operaház előcsarnokában.

 

19 órakor kezdődik a Holle anyó nyílt próbája a színházban, ezzel párhuzamosan pedig a Marionett sörözőben Lénárt András Stop című, világjáró Mikropódium-produkciója, valamint Kovács Katalin bábszínész Baltazár-előadása is megtekinthető.

 

https://www.budapest-babszinhaz.hu

https://hu-hu.facebook.com/babszinhazivilagnap

 

Lantai József