Zálogház

Hotel  Zaci, Valladolid, MexikóHotel Zaci, Valladolid, MexikóFiatal koromban többen vették igénybe a zálogház, becenevén a „zaci" szolgáltatását. És a zálogba tett tárgyak is mások voltak. Ékszer, ezüst cigaretta tárca, szőrmebunda ritkábban landolt a mindenható becsüsnél, akinek jóindulatától sok függött. Voltak szigorúbb és megértőbb becsüsök. Akkor zálogba lehetett tenni ágyneműt, három méter ruhaszövetet, rádiót, Märklin-gyermekjátékot, porcelán étkészletet, rézmozsarat is.

   A zálogházat azért működtetik az államok, hogy a pillanatnyi pénzzavarba kerülő szegény sorsú embereket megvédjék az uzsorásoktól. De vigyázzuk! Például a Harpagon Bank Zrt-től betett pénzünkért 0,1 %. kamatot kapunk. Viszont ha hitelt veszünk fel, akkor 13,99 % kamatot kell fizetni. De ez nem uzsora, hanem monetáris politika. (THM 14,99 %.)

   Most minden másképp van. A zálogházak például így hirdetik magukat: Pénzre lenne szüksége, de nincs idő sorban állásra, hosszadalmas ügyintézésre? Vegye igénybe záloghitel szolgáltatásunkat, egyszerűen és biztonságosan megoldást találhat anyagi gondjaira. Záloghitelének diszkrét ügyintézése mellett fiókjainkban kedvező feltételekkel igénybe veheti kiegészítő szolgáltatásainkat, vállalunk pénz kézbesítést, letétbe helyezést, értékbecslést is. Ügyfeleink azért választanak bennünket, mert tudják, hogy nálunk a lehető legrövidebb idő alatt pénzhez juthatnak. Nincs hosszadalmas hitelbírálat, nem szükséges kezes, és a záloghitel bármilyen célra felhasználható. 300.000 Ft zálogértéket el nem érő ügylet esetén személyi adatainak megadása nélkül, anonim módon is igényelheti záloghitelünket. Besurranó tolvajok, hajrá!

   Zálogházakba minden korosztályból betérnek ügyfelek. 18 év alatt belépni tilos, mint a kocsmában, trafikban, szex-shopban, kaszinóban. E felett a fiatalok és a nyugdíjasok jellemzően kisebb összegű záloghitelt vesznek igénybe (5.000-20.000 Ft. között), míg az aktív korosztály 20.000-100.000 Ft közötti, a vállalkozók pedig általában ........-......... Ft.  hitelért fordulnak a zálogfiókhoz, az összeg üzleti titok.

  Szórólap az autó szélvédőjén. Kedvező záloghitel lehetőség azonnal. Az első két héten nem számítunk fel kamatot, a futamidő végén is alacsony a kamat. Szakértelem, megbízhatóság, diszkréció. Többet adunk kevesebbért. Éljen a lehetőséggel!

   Nézem az igazán kedvező ajánlatot. Csak az a furcsa, hogy a zaci szórólapját egy 500-as Mercedes szélvédőjére tették fel. Nem hiszem, hogy a tulaj az ügyfeleik közé fog tartozni.

   Befejezésül egy jó tanács az Olvasónak. Ha Mexikóban járnak Valladolid városában és a Hotel Zaci-ban szeretnének lakni, nem fizethetnek zálogtárgyakkal, csak pesoval, vagy dollárral. A név félrevezető.

 

Láng Róbert