TESTRŐL és LÉLEKRŐL közönségtalálkozók Budapesten

Már közel 40.000-en látták Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjét. Változatlanul nagy érdeklődés övezi a TESTRŐL és LÉLEKRŐL című alkotást, mely az idei Berlinalén négy díjat is besöpört, köztük a fesztivál legnagyobb elismerését, az Arany Medvét. A jövő héten a fővárosi közönségnek több alkalma is lesz találkozni Enyedi Ildikó rendezővel.

 

Március 27-én hétfőn 17 órakor a Filmművész Szövetség szervezésében a Ráday utca 31-ben vetítik a filmet, utána Báron György beszélget Enyedi Ildikóval.

 

Március 28-án, kedden 19 órakor az Erzsébet téri Akvárium Klubban a Zeitgeist sorozat 9. estjét Az álom témának szentelik. Az est folyamán Enyedi Ildikó, Dr. Angster Mária pszichoterapeuta, a Hellinger-féle családállítás hazai szakértője és Dr. Bódizs Róbert pszichológus, álomkutató beszélgetnek egymással.

A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni: https://goo.gl/UEZ5nv

 

Március 29-én a New York Művész Páholy művészeti szalonban Juhász Anna beszélget Enyedi Ildikóval.

Március 31-én a 18 órai vetítés után az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval.

Április 1-jén, szombaton a Művész moziban 18 órakor pedig angol felirattal pereg a Testről és Lélekről, utána pedig angol nyelven lesz beszélgetés a film rendezőjével.

 

Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera díj a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös vadász, Tamás és Juli), Locarnóban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon.

A Testről és lélekről női főszereplője Borbély Alexandra és Morcsányi Géza. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.

 

Csütörtöktől az alábbi mozik műsorán a film:

Budapest

Cinema City Allee, Cinema City Aréna, Cinema City Campona

Cinema City Duna Plaza, Cinema City Westend

Művész mozi (angol felirattal)

Puskin mozi, Tabán mozi, Toldi mozi, Uránia Nemzeti Filmszínház

 

Országos

Debrecen Apolló mozi, Eger Cinema Agria

Győr Cinema City Győr, Kisújszállás Vigadó mozi

Makó Makói mozi, Martfű Martűi mozi

Miskolc Művészetek Háza, Nyergesújfalu 10's mozi

Szeged Belvárosi mozi, Szentendre P'art mozi

 

www.facebook.com/TestrolEsLelekrol

 

Lantai József