A UPS kiterjeszti Veszélyes áru portfólióját, így még több fajta árucikket tud szállításra befogadni

A UPS a 2017 április 12-én  kibővítette veszélyesáru-szállítási programját világszerte több mint 400 új árucikkel a légi szállítás, és Európában több mint 300 új árucikkel a földi szállítás terén. A cég egyúttal a megengedett szállítható mennyiséget is növelte egyes áruk tekintetében.

 

A különböző ipari vállalatok közt egyre nő az igény e speciális termékek küldésére. Például, az egészségügyet ellátó vállalatoknak vegyszereket kell szállítani a laboratóriumi felszerelések tisztításához, míg az ipari gyártó cégek egyebek mellett festéket, sűrített gázokat, ragasztókat, akkumulátorokat szállíttatnak. A UPS mostantól már 36 ország között segíti ügyfeleit ezen veszélyes áruk szállításában.

 

A UPS abban támogatja a vállalatokat, hogy a sokszor szigorú és összetett követelmények ne jelentsenek akadályt a veszélyes áruk szállításában,” – mondta Nando Cesarone, a UPS Europe elnöke. Mindent átfogó megoldásunkkal most már teljesíteni tudjuk ügyfeleink komplex igényeit, legyen szó akár hagyományos vagy veszélyes áruk szállításáról.”

 

A UPS olyan technológiai alkalmazásokat követ, melyek megkönnyítik a csomagok szállítását, és megfelelnek többek közt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség, az amerikai Szállítmányozási Minisztérium, az európai veszélyes áruk közúti szállításáról szóló egyezmény és a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet iránymutatásainak.

 

A szolgáltatás részeként a UPS ügyfelei a UPS Worldship® eszköz használatával ellenőrizhetik, hogy a veszélyes árut tartalmazó rakomány megfelel-e a szállítási követelményeknek, és egyúttal értesíthetik a UPS-t, hogy a rakomány készen áll a feldolgozásra.

 

A UPS nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottak képzésére, és rendkívüli intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy biztosítsa a kockázatos áruk biztonságos szállítását. A vállalat integrált szállítmányozási hálózata szivárgásmentes csomagolást, tűzálló konténereket és tűzszigetelő fedeleket használ.

 

A veszélyes áru szállítással kapcsolatos további információkért látogasson el a www.ups.com/hazmat weboldalra!

 

A veszélyes áru szállítmányok az alábbi országok közt küldhetők 

 
 

Andorra

Hollandia

Norvégia

 

Ausztria

Hong Kong

Olaszország

 

Belgium

Írország

Portugália

 

Csehország

Japán

Puerto Rico

 

Dánia

Kanada

San Marino

 

Dél-Korea

Lengyelország

Spanyolország

 

Dominika

Liechtenstein

Svédország

 

Egyesült Királyság

Luxemburg

Svájc

 

Finnország

Magyarország

Szingapúr

 

Franciaország

Malajzia

Tajvan

 

Fülöp-szigetek

Monaco

USA

 

Görögország

Németország

Vatikánváros