Minden harmadik kosárba Mizse kerül

* LARA: Live Augmented Reality Application, www.laraapp.com/hu* LARA: Live Augmented Reality Application, www.laraapp.com/huMa már minden harmadik vásárló a Lajosmizsén palackozott Mizse ásványvizet választja, kiváló minősége és optimális ásványianyag tartalma miatt. Az egyre növekvő igényeket a gyártó csak úgy tudja kielégíteni, ha az éves kapacitását jelentősen megnöveli. Ezért gyártókapacitásukat bővítik egy új gépsorral, amiből mindössze két darab létezik (az is Olaszoroszágban). Így 2018 év elejétől a világ egyik legmodernebb, 100 millió palack/év kapacitású gépsort helyeznek üzembe, amely lehetővé teszi azt is, hogy a Mizse ásványvíz új, formatervezett palackba kerüljön. A cég raktárkapacitását is bővíti egy 4 000 m2-es raktárépülettel, amelyet már az idei szezon előtt átadnak.


Az elmúlt években történt - elsősorban tulajdonosi - átrendeződés különböző módon befolyásolta a hazai ásványvíz piacot: több márka jelentős csökkenést könyvelt el, mások (elenyésző számban) tovább erősödtek. A terület egyik meghatározó szereplője, a Magyarvíz Kft. tartja dobogós helyezését: a Mizse eladásai tavaly több mint 10%-kal nőttek az előző évhez képest, és ez a dinamika már az idei első negyedévben is megmutatkozott.
A lajosmizsei telephelyen jelenleg 215 millió palack ásványvizet állítanak elő. Ennek nagy részét a Mizse és a Primavera márkák, kisebb hányadát pedig a Zafír ásványvíz adja. A megnövekedett vásárlói igények kielégítése érdekében, egy új beruházás keretében, elindult a negyedik gyártósor integrálása. A 2018 januárjában startoló egyedi tervezésű, homogén (kizárólag szénsavmentes) hightech gépsorral az összkapacitás meghaladja majd az évi 300 millió palackot.
„Piacunk sajátosságaként előfordulhat, hogy nyáron a vásárlói igény meghaladja a gyártók napi kapacitását. A főszezonban a Magyarvíz Kft. ez idáig biztos szállító volt, és hogy ez továbbra is így legyen, ráerősítünk az új, világszínvonalú gyártósorral" - mondta Balog Zoltán kereskedelmi igazgató. Majd hozzátette: májustól már a 16 500 raklapos teljes raktárkapacitással készülnek.


A Mizsére ma már a fogyasztók is úgy tekintenek, mint a család vizére. Tavaly a vásárlók kabalaállatot is választottak, így lett a márka „arca" a polip. A társaság az idén egy olyan újszerű, az élelmiszerek között eddig unikálisnak számító megoldást választott, amiben egy mobil app és a kiterjesztett valóság kap főszerepet. 2017 áprilisában a polip meglepő fordulattal rukkol elő: a magyar fejlesztésű, ingyenesen letölthető, LARA* applikációval www.laraapp.com/hu életre is kel. Tablettel, okostelefonnal bárki lecsalhatja a címkéről, citylight plakátról a mozgatható polipot, és közös fotót készíthet vele, háttérben a valós környezettel. A tesztelést követően Balog Zoltán elmondta: „Ez a technológiai újdonság vizuális élményt nyújt és játékra ösztönözi a család bármely tagját. Egy képen találkozik a virtuális valósággal minden, ami körülöttünk vagy a szemünk előtt van. Ez biztosan kiváltja majd mindenkiből a 'wow' (Azt a mindenit!) érzést, egyben erősíti a márkához való kötődést."

 

A Magyarvíz Kft. 2000-ben alakult, az ásványvíz kitermelése és forgalmazása 2002-ben kezdődött Lajosmizsén. A cég kezdetben döntően sajátmárkás termékeket állított elő és forgalmazott, mára a Primavera mellett két másik márkát is felépített és sikeresen forgalmaz: a Mizse (szénsavas, mentes, enyhe, ízesített variációk) és a Zafír ásványvizeket. A folyamatos fejlesztések és bővítések eredményeként számos szakmai és fogyasztói elismerésben részesültek, mint például a Mizsével a fogyasztók szavazatai alapján elnyert 2012-es és 2013-as Év terméke díj. A vállalat kiemelt figyelmet fordít az egészség megőrzése és a sportolás köré szerveződő megmozdulásokra, ezért természetes ásványvizeivel folyamatosan támogat országos és regionális (pl. futó, triatlon) rendezvényeket, kosárlabda és kerékpáros szervezeteket, valamint kórházakat és egészségügyi intézményeket. A társaság 2016-os árbevétele nettó 6,56 milliárd forint volt, ami 300 millió liter - 200 millió palack - ásványvizet jelent.

 

http://www.primaveraviz.hu/mizse