DESIERTO - Az ördög országútja

Torokszorítóan izgalmas színes, feliratos mexikói-francia thriller 2017. április 20-ától a Pannonia Entertainment forgalmazásában Budapesten és országszerte.

 

A minimalista-dokumentarista thrillerben egy csapat bevándorló megpróbál átkelni a mexikói határon, hogy eljusson az Egyesült Államokba. Az embercsempészek teherautója azonban lerobban a sivatag közepén, így gyalog kell folytatni az útjukat. Már úgy tűnik, ha végtelenül fáradtan is, de lassan célt érnek, azonban hirtelen lövések dördülnek - egy pszichopata „önjelölt határőr" (Jeffrey Dean Morgan) állja útjukat és vadászpuskával, vadászkutyával felszerelkezve hidegvérrel lemészárolja a csapat jó részét. A maroknyi túlélővel kíméletlen macska-egér játék kezdődik a kietlen sivatagban, amely során a zsigeri feszültség egy perce sem szűnik meg...

 

A filmes feszültségkeltés eszköztárát maximálisan kihasználó alkotást a Gravitációval Oscar-díjat nyert Alfonso Cuarón és egyik fia, Carlos Cuarón producerként, másik fia, Jonás Cuarón pedig író-rendezőként jegyzi. A főszerepben a Walking Dead Neganjaként is ismert Jeffrey Dean Morgan és Gael García Bernal (Korcs szerelmek, Anyádat is, Che Guevara: Egy motoros naplója) láthatók. A film a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) mutatkozott be, ahol elnyerte a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját, majd 2016-ban Mexikó hivatalos Oscar-nevezettjeként szállt versenybe a Legjobb külföldi film díjáért.

 

A Desiertót április 20-tól vetítik a mozik, Budapesten a Corvin, Művész és Toldi Moziban valamint a Cinema City Westend, Aréna és Allee mozikban látható, emellett országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén bemutatják, eredeti nyelven, magyar felirattal. A vetítési helyszínek teljes listája a film Facebook-oldalán olvashatók.

Korhatár: 18 éven felülieknek.

 

Főszereplők:

Moises: Gael García Bernal

Sam: Jeffrey Dean Morgan

Adela: Alondra Hidalgo

Mechas: Diego Catano

Lobo: Marco Pérez

 

Alkotók:

rendező: Jonás Cuarón, forgatókönyvíró: Jonás Cuarón, Mateo Garcia

operatőr: Damian Garcia, zene: Woodkid

 

http://pannonia-entertainment.com

https://www.facebook.com/DesiertoMozi

https://www.youtube.com/watch?v=qOKMrszyFOY

 

Lantai József