logo
Közzétéve: EuroAstra Internet Magazin (http://euroastra.info)

Két zenei formáció, két zenei világ találkozása

Megjelentette: johannes
Dátum: 2017 ápr 20 - 00:26

[0]A Zuglói Filharmónia és a Hot Jazz Band egy igazán különleges, közös koncertre készül április 21-én a Budapest Kongresszusi Központban. A több mint három évtizede működő Hot Jazz Band szólófellépései mellett, többször kooperált már kamarazenekarokkal és szimfonikus zenekarokkal is.

 

Ez alkalmakkor a szóló számaik mellett meghangszerelt átiratok színesítették a műsort. A Győri Filharmonikusok, a Csíki Kamarazenekar és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar után, április 21-én a Budapest Kongresszusi Központ színpadán a Zuglói Filharmóniával is létrejön ez a zenei kapcsolat.

 

A  szimfonikus zenekar természetesen önálló számokat is játszik, mint például Nicolai A windsori víg nők című operájának nyitányát, valamint Bizet népszerű Farandole-ja és Saint-Saens Bacchanália-ja is felcsendül a különleges este folyamán. Az átiratok sorában pedig többek között olyan híres, nosztalgiára csábító, jazz-hangulatú slágereket hallhat majd a közönség, mint az Odavagyok magáért, az Este fess a pesti nő, a Meseautó, vagy például Luis Armstrong legendás dala, a What a Wonderful World. A számok között Bényei Tamás, a HJB vezetője és Horváth Gábor, az est karmestere konferál.

 

Jegyek kaphatóak a Zuglói Szent István Zeneházban, illetve az ismert jegyirodákban!

 

2017. április 21. 19:30

A Zuglói Filharmónia és a Hot Jazz Band közös koncertje

Vezényel: Horváth Gábor

Budapest Kongresszusi Központ

 

www.bcc.hu [1]

www.hotjazzband.hu [2]

www.zugloifilharmonia.hu [3]

 

Lantai József


Forrás URL:
http://euroastra.info/node/111493