Figyelem!

Az Országos Rendőr Főkapitányság vizsgálati osztálya folytatólagosan elkövetett alultervezés, továbbá a hatóságok félrevezetése és a költségvetési fegyelem megsértése miatt  a fantomképen látható ismeretlen személy ellen nemzetközi elfogató parancsot bocsátott ki.

A gyanúsított személy módszere: elsősorban nagyobb állami beruházásoknál vállalja az építkezés, felújítás, átalakítás, tatarozás költségvetésének pontos elkészítését, az építési, környezetvédelmi, használhatósági, tűzvédelmi és egyéb hatósági engedélyek beszerzését, a befejezés határidejének betartását és a használatbavételi engedély bemutatását. Mindezekre garanciát vállal. Jeligéje: Pótköltségvetés kizárva.

A garancia ellenére a kalkulált költségek a beruházás befejezésekor 50-75-100 százalékkal magasabbnak bizonyulnak, mint az eredeti tervben szereplő összegek. A Büntető Törvénykönyv minősítése szempontjából közömbös, hogy az alultervezés szándékosan, gondatlanságból, felsőbb utasításra, véletlenül, összeadási hibából származik, vagy a körözött személy diszkalkuliában (számolási zavar) szenved.

Megjelenése tervező intézetek, építési hatóságok közelében, nagyobb települések önkormányzatának környékén várható. Felismerése esetén hívjuk azonnal a 112-es segélyhívószámot. De vigyázzunk! A többszörösen visszaeső körözött személy egyszer igazoltatás közben elővette a „Beruházás tervezése Makón és kivitelezése Jeruzsálemben" című kéziratos könyvét és a vaskos kötettel fejbe vágta az őt igazoltató NAV-ellenőrt, majd kereket oldott. Azóta ismeretlen helyen tartózkodik.

Ravasz ember. Két nappal ezelőtt a Budapesti Értéktőzsdén felismerték, hívták a biztonságiakat, de a gyanúsítottnak sikerült elhitetnie, hogy csak egy bróker a sok közül. Felmutatott egy csomó Quaestor-kötvényt és eltűnt a spekulánsok tömegében.

Különös ismertetőjele: kissé hadarva beszél, esküdözik, hogy nála kiválóbb tervező nincs a piacon, már kétszer kapott Ybl-díj jelölést, magasabb helyről támogatják és az európai uniós pénzekkel úgy tud játszani, mit Kund Abigél a legénnyel..

A rendőrség a  lakosság segítségét kéri a veszedelmes bűnöző elfogásához.

Láng Róbert