Az E.ON 2 milliárd euró értékű eredményes kötvénykibocsátása

Az E.ON kihasználta a kedvező piaci környezet által nyújtott lehetőséget, és ma három euró alapú kötvényt bocsátott ki összesen 2 milliárd euró értékben.

A papírok iránti élénk keresletnek köszönhetően a vállalatnak mindhárom lejárat esetében kedvező kamatfeltételeket sikerült elérnie.

  • 750 millió euró értékű kötvény 0,375%-os kamatszelvénnyel, 2021 augusztusi lejárattal
  • 500 millió euró értékű kötvény 0,875%-os kamatszelvénnyel, 2024 májusi lejárattal
  • 750 millió euró értékű kötvény 1,625%-os kamatszelvénnyel, 2029 májusi lejárattal

A márciusi sikeres tőkeemelés után ez már a második nagy tőkepiaci tranzakció, melyet a vállalat új gazdasági igazgatója, Marc Spieker vezényelt le mindössze néhány héten belül. „Egy ilyen nagyságrendű tranzakció fényesen bizonyítja, hogy képesek vagyunk meggyőzni részvényeseinket és a kötvényeink vásárlóit az új stratégiánk és szervezeti felépítésünk életképességéről. Mindemellett azt is jelzi, hogy a piac pozitívan fogadta vállalatunk stabil kilátás melletti módosított besorolását, valamint a tőkeáttételi tervünk következetes megvalósítását."

A kötvénykibocsátásból származó bevételt az E.ON többek között az év közepén esedékes, a német kormánynak fizetendő összeg finanszírozására fogja fordítani a nukleáris hulladék tárolására vonatkozó kötelezettség átruházásával kapcsolatban.

A Deutsche Bank, a Goldman Sachs International, az ING és a J.P. Morgan közösen jártak el aktív könyvvezetőként három másik passzív könyvvezetővel együtt.