Révay András: A politika mindent visz (képriport)

 

A címben foglalt állításnak köze nincs az előttünk álló választásokhoz. Valójában még magához a politikához sem. Annál inkább a politikusokhoz. A Valentin - napi Páros Teniszverseny estéjén szervezett nagyszabású gálavacsorán derült ki ugyanis, hogy a versenyt az idén a politikusok csapata nyerte!

 Pedig reggel még bármi lehetségesnek látszott. A pályára lépők mindent megtettek a győzelemért. Volt, aki így,

 más kicsit nyugodtabban.

 Nincs az a magas labda, amiért fel ne mentek volna!

Aki tud, annak megy ez lazán, csuklóból,

 a szerencsésnek még nyújtózkodni sem kell a labdáért,

 de az igazi bajnokot már a mozgásáról fel lehet ismerni.

 Két játék között mindenre jutott idő,

 még egy kis kikapcsolódásra is.

 Este viszont eljött az „igazság pillanata" és kiderült, mire volt elég a délelőtti igyekezet. Regőci Attila, a verseny főszervezője még ekkor is kihasznált minden lehetőséget az izgalom fokozására. Az eredményhirdetést a vacsora utánra tette, talán azért, hogy a Gundel szakácsai által feltálalt remekek előre is vigasztalják a pályán kevésbé sikereseket.

 A támogatók jóvoltából rengeteg különdíj is gazdára talált. Míg megkapták, addig is múlt az idő - és nőtt a feszültség!

 Végre fény derült a valódi eredményekre is. Az eddig sokszoros győztes Újságíró válogatott leszorult a dobogóról, melynek harmadik fokára a Művészek, Sportolók, Zenészek, csapata állhatott. Az ezüstérem a Sztármenedzsereké lett és amint ez most már könnyen kitalálható, a legnagyobb kupát a Politikusok két csapatkapitánya vehette át.

 Sokat búsulni persze nem maradt idő - ok sem nagyon - mert már érkeztek is a Kreatív Dance csinos lányai.

 Őket az Orlando Divatház látványos bemutatója követte, előbb az alkalmi ruhákat,

 később a káprázatos estélyi ruhákat is felvonultatták.

A műsorra a koronát a Madách Színház művészei, Arany Tamás és Ladinek Judit tették fel.

 A hangulat tökéletessé tételéhez jelentősen hozzájárultak a Konyári Pincészet kiváló borai, közöttük a Sauvignon Blanc 2007, a Pinot Noir 2008 vagy a Shiraz 2008. A rögtönzött közvélemény-kutatás alapján a legnagyobb sikere a Loliense 2006-nak volt.

 A díszvacsora végére a Gundelben már eluralkodott a jókedv, érvénybe lépett a báli illemszabály: éjfél előtt nem illik távozni. Nem is tette senki! Legalább ezen az egy estén igaz volt a Teniszverseny jelmondata: „Szeressük egymást gyerekek!"