Robot harcos - kutya aggyal

Sztálin álma volt az ember majom hibrid hadsereg, a fáradhatatlan, érős és nem gondolkodó katona. Nos nem csak ez. Kísérletek folytak a Nagy Szovjnetúnióban a kutyák fejének átültetésével, illetve egy autónóm rendszerbn történő funkcionális életben tartásával kapcsolatban.

Ezt megerősíteni látszik egy az interneten : http://www.boingboing.net/2011/03/02/mysterious-cyborg-co.html

felbukkant néhány kép, ami egy szovjetúnióben megjelent könyvből származik. A képenegy collie átalakulását láthatjuk. A képalárás szerint ez a Lebegyev intézetben készült. Az első lépésben a kutya fejár és idegrendszerét álválasztják a testtől, és beleépítik egy autonóm rendszerbe. Ez gondoskodik az agy oxigenizációjáról - légzéséről, és a táplálásról a vérkeringésen keresztül. Ez egy olyan modul, ami azután beleilleszthető a terminátor-típusú testbe, ami beépített fegyverekkel is rendlkezik.

Valószínű hogy a rendszer kettős vezérlésű, azaz nem a kutyaagy végez el minden funkciót. A mostani átalakuló világban várhatók ilyen és még extrémebb, minden etikát nélkülöző kísérletek napvilágra kerülése. Kiváncsian várjuk a fejleményeket, az USA, Anglia, Ausztrália, a Szovjetúniót és a KNDK milyen extém fejlesztésekkel próbálkozott. (Kina stabil, innen nem válószínű hogy a közeljövőben szivárogni fog bármi is...)

Az USA-ban rovar robot hibridekről, az ezzel végzett kutatásokról van tudomásunk, míg a jelenlegi Oroszországban tengeri csiga robot hibridről tudunk. AZ előbbit felderítéshez, az utóbbi a környezet szennyezés monitorozásához használjak, illetve szándékoznak felhasználni.