Bélyegmegjelenés és jótékonysági gála a Színházi Világnapon

 Piros Ildikó és Huszti PéterPiros Ildikó és Huszti Péter

Jótékonysági gálaest a Színházi Világnap alkalmából az elődás szünetében, az előcsarnokban kerül sor a Kiss Manyi, Básti Lajos és Rodolfó bélyegek ünnepélyes kibocsátására, a művészek születésének 100. évfordulója alkalmából, a Színházi Világnapon került sor.

A bélyegekről már lapunkban beszámoltunk:

MAGYAR ELŐADÓMŰVÉSZEK I. --100 éve született Rodolfo - Gács Rezső, Básti Lajos és Kiss Manyi | EuroAstra Internet Magazin
http://www.euroastra.info/node/48624

Most bemutatunk pár képet a bélyegmegjelenésről és a jótékonysági gáláról.
 

Varga DezsőVarga Dezső
 

 

A gálaműsorban a szünet után a vörös homályban tündöklő színpadra felülről „belépve" megjelent a három színészóriást ábrázoló bélyeg felnagyított másolata, majd a műsorvezető Herczeg Adrienntől megtudtuk a bélyegkibocsátás előzményét, történetét és ünnepélyes pillanatok következtek.

2005-ben a Magyar Posta „Színházi bélyegem" elnevezéssel személyes bélyegívet bocsátott forgalomba. Ezt követően jeles hazai színművészek arcképével előre elkészített, megszemélyesített bélyegívek, illetve ezekből a bélyegekből összeállított bélyegcsomagok árusítása kezdődött meg. Az értékesítésből származó árbevételből a Magyar Posta a MASZK Országos Színészegyesületen keresztül az Ódry Árpád Művészotthont, illetve az ott élő rászoruló, idős színészeket támogatja. Ebben az évben félmillió forint átadására nyílt lehetőség. A jótékonysági bélyegek bevételéből és a Posta támogatásából származó adományozói levelet Varga Dezső, a Magyar Posta üzleti vezérigazgató-helyettese adta át az Ódry Árpád Művészotthont képviselő Hegedűs D. Gézának, a MASZK Országos Színészegyesület igazgatójának. Az adományozás után Varga Dezső ünnepélyes keretek között hivatalosan is forgalomba bocsátotta a Magyar Előadóművészek I. elnevezésű alkalmi bélyegsorozatot. Néhány gondolat, emlék és idézet következett Piros Ildikó és Huszti Péter - mint az est házigazdái - tolmácsolásában, az említett nagyszerű művészekről.

 

Lantai József