VásArt díjmentesen?

Néhány napon belül, november 8.-án indul a nemzetközi kortárs művészeti vásár a Millenárison. A budapesti Art Market immáron második életévébe lépett, és több szempontból is megnövekedett, fejlődött. A kiállítások mellett számos érdekes, tartalmas programokkal várják a látogatókat, a belépés díjmentes.

 

A tavaly első alkalommal megrendezett Art Market idén több tekintetben is fejlődött. Több lesz a kiállítási stand, több művész mutatkozik be, több ország kiállítói jelennek meg, és maga a terület is kinőtte a Millenáris B csarnokát, immáron a C-, és D csarnokok is benépesülnek. Tavaly hiányoztak, idén jelen lesznek olyan kiállítók is, mint pl. a Kisterem, a Várfok, vagy a Vintage Galéria.

 

A sajtótájékoztatón Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója elmondta a változásokat, köszönetet mondott azon segítőknek, támogatóknak, akik közreműködtek a vásár létrehozásában. Beszélt a kiállítás kiemelt témáiról, melyek többek között: Kolozsvár; Zsidó identitás és kortárs képzőművészet; Art-In-Fusion (Budapesten alkotó külföldi művészek).

 

Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője, az Art Market Budapest 2012 'Inside Art' szakmai programjának szervezője a kiegészítő programokról adott tájékoztatást. Ilyenek lesznek pl. a kerekasztal beszélgetések, vagy a Millenáris épületei között kialakított szoborpark. Beszélgetések a zsidó identitásról, melynek hátterét a zsidó témával foglalkozó kiállítások adhatják, vagy a török művészetről, de szó esik majd a magán-, és közgyűjtemények együttműködésből létrejött kapcsolatáról.

 

Einspach Gábor, a Magyar Műkereskedők és Galériák Országos Szövetségének elnöke, az Artmagazin alapító-kiadója, az Art Market Budapest Szakmai Testületének tagja kiemelte, hogy az Artmagazin hamarosan a 10. születésnapját ünnepli. A kiállítás kapcsán spontán tárlatvezetések lesznek, kiadják a legjobb stand díját, és a facebook közösségi oldalon is aktivizálhatjuk magunkat.

 

Az Art Market a fent leírtakon kívül még számtalan érdekességet, meglepetést tartogat a látogatók számára. Nem titok, hogy a belépés díjtalan, a rendezvény ideje alatt látható majd divatbemutató, és a legfiatalabbak múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt. Amint a kiállítás bezárja kapuit, úgy nyitja meg esténként, 19 órakor sajátját az After Bar, ahol művészekkel, műgyűjtőkkel, galériásokkal találkozhatunk, és kibeszélhetjük magunkból a vásáron átélt élményeket.

http://www.artmarketbudapest.hu/

 

 Németh Krisztina