Az elfogulatlan kutatás eredménye -- Újabb magyar biológus professzor támogatja az intelligens tervezettséget

Az Értem Egyesület elnökségének tagjai emlékezetes találkozón vettek részt Prof. Fodor István biológussal. A professzor úr kifejezésre juttatta, hogy szeretné aktív támogatásában részesíteni az intelligens tervezettség irányzatát.

Elmondta, hogy sokéves biológusi munkája eredményeként jutott arra a felismerésre, hogy a szervezeten, illetve a sejteken belül végbemenő biokémiai folyamatokat nem hozhatták létre véletlenszerű események. Idejének egy részét szeretné arra fordítani, hogy cikkekben hívja fel a figyelmet arra, hogy a biológiai rendszerek rendkívüli összetettsége nem alakulhatott ki irányítatlan természeti folyamatok révén. Ennek érzékeltetésére bizonyos élettani folyamatok ábráját hozta fel, amelyeken több száz fehérje működik együtt célirányosan. A tudós álláspontja szerint sokkal valószínűbb, hogy ezeket a rendszereket egy felsőbb értelem alkotta meg.

Felhívta Egyesületünk figyelmét volt kollégája, George Javor biológus emeritus professzor "Evidences for Creation" (A teremtés bizonyítékai) című könyvére is, amelyet a szerző dedikált neki.

Prof. Fodor István kifejezésre juttatta, nem ért egyet azzal, hogy a hazai biológiai tantervben egyáltalán nem, oktatási rendszerünkben pedig csak elvétve esik szó az evolúcióelmélet alternatíváiról. Véleménye szerint intellektuálisan elszegényítő hatású, ha a diákok és a szélesebb társadalom tagjai nem ismerhetik meg a különböző felfogásokat az élet kialakulásáról és fejlődéséről.

A professzor úr tizenöt éven keresztül az Egyesült Államokban, a Loma Lindai Egyetemen kutatott és tanított.

Publikációs listája itt olvasható:

http://www.llu.edu/pages/faculty/directory/portfolio_activity.php?uid=ifodor&catid=5