Béla vőfély jött, tapasztalt, és könyvet írt

Megjegyzem jól tette. Az Esküvők Tudástára - Útmutató a tökéletes esküvőhöz című könyv azoknak íródott, akik az apró, másoknak talán mellékes részletekre is oda szeretnének figyelni. És itt nem arra gondolok, hogy hány százezer forintba kerüljön egy csokor, hanem arra, hogy miképpen készíttessük el azt úgy, hogy órákig tudjuk tartani, és emellett legyen az gyönyörű is.

 

Persze nem csak a csokorról esik szó a könyvben, hanem mindenről, aminek köze van az esküvőhöz, a szolgáltatókról, az esküvő napjának kiválasztásáról, ünnepi menüről, zenekarról, vagy éppen dj-ről, fotósról, videósról, a magyar szokásjogról, hagyományokról, trendekről. Egy jó útmutatóból nem hiányozhatnak a gyakran elkövetett hibák sem, hogy ezeket is ki tudjuk küszöbölni. Mindez persze humorosan, amolyan Béla vőfélyesen tálalva.

 

Tóth Béla huszonévesen kezdte a „vőfélyéget", mára pedig már több mint száz esküvőn volt jelen. Ennyi idő alatt természetes, hogy lehet olyan tapasztalatot szerezni, amiből hasznos, bárki számára fontos információt tudjon nyújtani, legyen szó egyszerű, vagy milliós számlákat szülő esküvőről.

 

És hogy miként vélekedik maga a szerző a művéről? „Habár elsősorban a hagyományok napjaink, XXI. századi szerinti értelmezését pártolom, úgy vélem, az Esküvők Tudástára a modern, városi esküvőt és a vidéki sátras lakodalmat óhajtó Pároknak is sok fontos információt ad. Igyekeztem összefoglalni az évek folyamán felhalmozott tapasztalatot, tudást, hogy igazán olyanná válhasson a Nagy Nap a Pároknak, ahogy azt megálmodták. Mégis csak életük egyik legfontosabb napjáról van szó, javasolt, hogy jól fel tudjanak készülni erre, ehhez nyújt segítő kezet az Esküvők Tudástára."

 

http://www.eskuvoktudastara.hu/

http://www.belavofely.hu/

 

Tóth Béla:

Esküvők Tudástára - Útmutató a tökéletes esküvőhöz

Underground Kiadó Bp

  • ISBN:978-963-12-0285-4
  • Kötés: puha
  • Megjelenés éve:2014
  • Oldalszám:72

 

Súlyos teher. Kifejezetten fontos a csokor súlya. Sok olyan virágcsokrot látni, amely gyönyörű, de a menyasszony fél óra elteltével már nem tudja tartani, holott a szertartás(ok) és a fotózás alatt végig nála kellene legyen. Az Ifjú Pár fotózása nagyságrendileg másfél óra, míg a szertartások és a násznéppel történő fotózás két óra is lehet, így nagyon fontos, hogy a menyasszonyi csokor ne csak szép, de lehetőleg könnyű is legyen.

Német Krisztina