Cenz ura fakó – avagy hogyan éljünk vissza a törvénnyel az állam nevében?

Az új-zélandi kormány „Káros digitális kommunikáció" néven törvényjavaslatot terjesztett elő, ami a büntető törvénykönyv által meghatározott vétséggé minősítené a kiberzaklatást.

Ez első ránézésre dicséretes kezdeményezésnek tűnik, de valóban az? Nézzük meg alaposabban.

A tervezet szerint, amennyiben bárki olyan módon használja a Facebook-ot, a Twittert vagy más online felületeket, hogy azzal „komoly érzelmi stresszt" okoz, az törvénysértésnek minősül és büntetést vonhat maga után. A javaslat a rasszistának, szexistának tekinthető vagy egy másik személy szexuális beállítottságáról vagy hátrányos képességéről negatívan szóló, vagy vallási intoleranciát mutató posztokra és hozzászólásokra is kitér.

Ez azt jelenti, hogy csupán azért, mert valaki egy másik ember posztját vagy hozzászólását sértőnek tartja, bejelentést tehet ellene.

Az új törvény megsértői hivatalos közbelépéssel, 33 900 dollárig (9,5 millió forint) terjedő pénzbírsággal és akár börtönbüntetéssel számolhatnak. A céges törvénysértőkre pedig akár 134 000 dolláros (37,7 millió forint) büntetést is kiróhatnak.

Bűntettnek minősül majd az öngyilkosságra való bármilyen buzdítás, ami 3 éves börtönbüntetést vonhat maga után. [IJ: Ez alól bizonyára kivételt képez majd az eutanázia, ahol még orvosi segítséget is kap az öngyilkosjelölt.]

http://www.theblaze.com/contributions/there-is-nothing-brave-about-suicide/

http://www.rawstory.com/rs/2014/10/29-year-old-california-woman-will-end-her-life-on-nov-1-and-she-wants-you-to-know-why/comments/#disqus

http://en.wikipedia.org/wiki/Brittany_Maynard#Death

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-26181615

 

A baloldali propaganda gyakran vádolja a keresztényeket azzal, hogy a házasság bibliai meghatározása melletti kiállásukkal és azzal, hogy minden szexuális bűnt egyformán bűnnek tekintenek, a nemi identitászavarral küzdő fiatalokat az öngyilkosságba kergetik. [IJ: Nyilván ilyen is előfordul, amikor egyesek elfelejtik a bűn definíciója mellett kihangsúlyozni, hogy Jézus éppen azért jött, hogy ettől megszabadítson és megbocsásson. Ne essünk ebbe a hibába!]

Az online tartalomszolgáltatók számára létrehoztak egy biztonsági opciót, ami elvileg megvédi őket a felelősségtől (minden bizonnyal a szólás szabadságának korlátozása mellett), amennyiben beleegyeznek, hogy az állítólagos sértő anyagokat kérésre nem több mint 48 órán belül levegyék honlapjukról.

Tehát a Szentírásból vett idézetek vagy a bibliai igazságokkal foglalkozó írások is könnyen ebbe a kategóriába eshetnek. Amennyiben az Egyesült Államok és más országok is követik az új-zélandi példát a vallás és szólásszabadságának búcsút inthetünk.

No akkor egy kis londoni példa, a végén lévő sorokra érdemes felfigyelni:

 

A brit kormányfő szerint az Iszlám Állam ágyútölteléknek használja az általa nyugati országokból, köztük Nagy-Britanniából toborzott fiatalokat.

David Cameron, aki hétfőn egy amerikai rendezvényen mond beszédet, a vasárnapi brit sajtóban előzetesen ismertetett részletek szerint arra figyelmezteti majd a fiatal brit muszlimokat, hogy gyakorlatilag a biztos halál vár rájuk, ha csatlakoznak az Irakban, Szíriában és Észak-Afrikában brutális terrorcselekményeket elkövető iszlamista milíciához.
Cameron arra is felhívja a brit fiatalok figyelmét, hogy ha csatlakoznak a szervezethez, "nem egy mozgalom megbecsült tagjai" lesznek, hanem ágyútöltelékként fogják őket használni. "A fiúkat agymosásnak vetik alá, testükre pokolgépeket szíjaznak és felrobbantják őket (...) A lányokra rabszolgasors vár" - hangsúlyozza beszédében a brit kormányfő.
Az utóbbi hónapokban több esetben is előfordult, hogy brit muszlim fiatalok - köztük kiskorú lányok, sőt nem egyszer egész családok, kiskorú gyermekeikkel együtt - Szíriába utaztak, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz. A brit határőrizeti szervek többször is a repülőtereken tartóztattak fel egyedül utazó fiatalkorúakat, akikről gyanítható volt, hogy Szíriába tartanak és az Iszlám Államhoz akarnak csatlakozni.
Hétfői beszédében Cameron várhatóan törvényi szigorításokat is bejelent az ilyen esetek megakadályozására. A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap értesülése szerint a brit miniszterelnök jogszabályi fellépést helyez kilátásba azok ellen is, akik csak "hallgatólagosan támogatják" az Iszlám Államot. A brit kormány emellett új törvényi definíciót is kidolgoz a szélsőségességre; e jogszabály a demokrácia, a törvényesség és a vallási tolerancia ellen uszítók megbüntetését szolgálja majd.
London szigorítani kívánja a brit iskolákban radikális eszméket hirdető hitszónokok elleni fellépést is, és törvényi úton kíván szembeszállni az olyan összeesküvési elméletek terjesztőivel, amelyek szerint a nyugati titkosszolgálatok állnak a terrorcselekmények mögött, vagy e szolgálatok muszlim gyerekeket figyelnek meg.

Ennek alapján ha angol polgár Angliából ezt megnézi, börtönt kaphat. https://www.youtube.com/watch?v=rqE396Uk6ZY

De még ezért is: http://www.hotdog.hu/facebook-hirek/hirek/a-facebook-a-cia-valora-valt-alma

A demokrácia nagyobb dicsőségére. Spanyolországban ennél durvább rendelkezések léptek életbe. És a demokráciára oly kényes Európai Bizottság befogja a száját és hallgat.