Lépett a Magyar Posta – azonnali hatállyal megszüntetik a tévedéseket tartalmazó Frank Sinatra FDC árusítását

Egy nem mindennapi borítékon Frank Sinatra, aki Fred Astaire-nek látszikEgy nem mindennapi borítékon Frank Sinatra, aki Fred Astaire-nek látszikLépett a Magyar Posta, a lapunkban idézett Népszabadság cikk valamint az újabb hiba, az alkalmi bélyegző képének tárgyi tévedését felfedező cikkünk http://www.euroastra.info/node/95479 hatására.  Azt cselekedte, amit ilyenkor kell éspedig nagyon gyorsan 24 órán belül. Beszüntette az FDC árusítását. Köszönjük a gyors és korrekt reagálást.

 

Egy nem mindennapi alkalmi eélyegző Frank Sinatrának tulajdonítják, Fred Astaire szteppcipőitEgy nem mindennapi alkalmi eélyegző Frank Sinatrának tulajdonítják, Fred Astaire szteppcipőitIgy eleget tett a kötelességének, de ezzel egy parafilatéliai ritkaság - címképünkön - született. Az alábbiakban a Magyar Posta témával foglalkozó hivatalos közleményét mutatjuk be.  

 

Közlemény

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Magyar Posta azonnali hatállyal megszünteti a 100 éve született Frank Sinatra című alkalmi borítékok árusítását.

A Magyar Posta hagyományosan minden alkalmi bélyeg mellé készít alkalmi borítékot is, amelyen az adott bélyeghez kapcsolódó motívumokat jeleníti meg. A Frank Sinatra születésének 100. évfordulója alkalmából, 2015. május 8-án kibocsátott alkalmi bélyeghez készített alkalmi borítékon szereplő grafika azonban téves motívumot jelenít meg, így annak árusítását a Magyar Posta megszünteti.

A bélyeg értékesítése tovább folytatódik, azon a neves előadóművész portréja látható, tehát filatéliai szempontból a bélyeg esetén nincs szó tévnyomatról. A négy azonos bélyegképet tartalmazó kisívből Berta Ágnes grafikusművész tervei alapján 50.000 példány készült a Pénzjegynyomdában.

A boríték vonatkozásában a Magyar Posta elismeri tévedését, melyért szíves elnézésüket kérjük.