KÍNAI HOROSZKÓP: 2016 a MAJOM éVE

2016, a kínai horoszkóp szerint a Majom éve, melyet a Magyar Posta bélyegkisíven örökít meg. A kétféle, eltérő színvilágú bélyegkép főmotívuma kalligrafikus ábrázolásmóddal egy-egy majom, melyek a kompozíció részeként a „2016", illetve a „MAJOM ÉVE" feliratot egészítik ki. A kisív Rácz-Fodor Katalin grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt-ben készült 60.000 példányban. Az újdonság február 8-tól vásárolható meg a készlet függvényében az elsőnapi postákon valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházából is.

A Majom éve 2016. február 8-án kezdődik, 2017. január 27-ig tart, és a Kecske évét váltja. Egyes források szerint a majom jó és rossz tulajdonságai egyesülnek ebben az időszakban, így bármi megtörténhet. Igazán optimista év várható, mely bőséget, és motivációt hoz magával. Megnöveli a bennünk rejlő humort, szellemességet, javítja a kommunikáció áramlását, segít méltósággal és könnyedén elviselni a feszültebb perceket. Ez az év is tartogat sikereket, nagy hangsúlyt kap a vállalkozó szellem és az újítás lendülete. A Majom éve igen kedvező lesz az új vállalkozásokhoz, a kockázatvállaláshoz és a lázadó ötletekhez.

A hiszékenyeknek érdemes felvértezni magukat a szélhámosok ellen, mert csak az éles elméjűek és a szemfülesek járhatnak sikerrel. A Majom éve ideális időszak arra, hogy az ember tehetségét és fontos elképzeléseit a lehető legsikeresebben kamatoztassa. Akik időben cselekszenek és teszik meg az előrejutás felé az első lépéseket, azok számára a jövő kivételesen gyümölcsözőnek bizonyul majd. A kínai horoszkópban az egyes jegyek 12 évente ismétlődnek. Legutóbb 2004-ben volt, legközelebb pedig 2028-ban lesz a Majom éve. A tervek szerint a sorozat 2017-ben a Kakas éve bélyegkibocsátással folytatódik. Forrás: officina.hu, ezo-vilag.hu

 

Megjelenés: 2016. február 8.
Névérték: 300 Ft (össznévérték: 1200 Ft) Megjelenéskor kiegészítő címletként használható.
Nyomdai eljárás: 3 direktszín
Példányszám: 60.000 db
Perforálási méret: 30x30 mm
Kisív vágási méret: 78x78 mm
Bélyegek száma az ívben: 4 db
Papírfajta: Chromo enyvezett bélyegpapír
Gyártó: Pénzjegynyomda Zrt.
Tervezőművész: Rácz-Fodor Katalin